OFTE STILTE SPØRSMÅL
Når man skal kjøpe ny bolig er det ofte mange spørsmål som melder seg. Her finner du de vanligste spørsmålene vi får. Finner du ikke svar på det du lurer på her så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss.

Når er byggestart og når kan vi flytte inn?

Byggestart avhenger av når ett tilstrekkelig salg oppnås. Vi nådde salgsmålet desember 2020, men grunnarbeidene startet noe tidligere. Normal byggetid er 18-20 mnd og innflytting er beregnet til sommeren 2022.

Hvordan blir innvendig standardleveranse (medfølger hvitevarer, type kjøkken, parkett, osv) ?

Leilighetene på Verkstoppen vil bli levert med en god standard, og alt tilrettelagt for at man kan flytte rett inn! På gulver blir det flott 1-stavs eikeparkett, og selvfølgelig flotte flislagte bad. Et moderne og flott kjøkken leveres med integrerte hvitevarer.

Hva med parkering, kjøp av ekstra plass og gjesteparkering?

Det medfølger en parkeringsplass til de aller fleste leiligheter i parkeringskjeller. (Se prisliste) Det vil være mulighet for å kjøpe ekstra parkeringsplass for de som har behov, men det er ett begrenset antall plasser tilgjengelig. Det er videre avsatt gjesteplasser.

Blir det opplegg for elbil?

Ja, det tilrettelegges for at man kan bestille ladestasjon for de som har el-bil.

Hvor store blir bodene?

Det medfølger en sportsbod i kjeller til hver leilighet og de er på ca. 5 kvm.

Hvor store blir terrassene?

Terrasse/balkonger har varierende størrelser fra 7 kvm – til oppunder 40 kvm. De aller fleste er ca. 15 kvm og vil ha god plass til spisebord og grill.

Hvordan blir solforholdene?

Solforholdene på Verkstoppen blir meget bra. Leilighetene ligger i hovedsak orientert mot syd og vest. I tillegg ligger tomten høyt og fritt i terrenget som gjør at de aller fleste får solen til langt på kveld.

Hva er avstander til sentrum, barnehager og skoler?

Verkstoppen ligger i umiddelbar nærhet til «alt» Moss har å by på. Kun 800 meter til sentrum, 250 meter til nærmeste barne- og ungdomsskole. 3 barnehager innenfor 500 meter og 600 meter til Verket hvor det er restauranter, konsertscene, skole frisør, etc.

Hvor mye er Felleskostnadene på og hva inkluderer de?

Felleskostnader ligger normalt på ca. 46,-/kvm pr mnd. Dette er kostnader som skal gå til dekning av felles strøm, oppvarming, vann og kloakk, vedlikehold, forretningsførsel, gartnertjenester, tv, internett, trappevask, forsikringer mm. Endelig størrelse på felleskostnader blir satt på ett senere tidspunkt og vil være avhengig av hva sameiet bestiller inn av eksterne tjenester.

Hvem er entreprenør?

Nipas AS, en Østfold-basert entreprenør med lang fartstid, er valgt som entreprenør.

Hvem er forretningsfører?

Vansjø Boligbyggelag er valgt som forretningsfører. VBBL har lang og god erfaring med forretningsførsel som sikrer at sameiet blir driftet på en god og økonomisk forsvarlig måte.

Hvordan er det med tilvalg/tilvalgsprosessen?

Etter at man har kjøpt bolig så vil man ha muligheter for tilvalg og tilpasninger som er ønskelig (og gjennomførbart). Dette skjer normalt sett rett etter at tilstrekkelig antall boliger er solgt og vi har bekreftet at det blir byggestart. Det er normalt at det avholdes et eller flere møter med entreprenør evt. underentreprenør (f.eks. kjøkkenleverandør) for å beslutte de endringer man ønsker. Disse endringsønskene blir priset av en entreprenør og skal da godkjennes skriftlig av kjøper. Betaling for tilvalg skjer samtidig med betalingen av leiligheten ved overtagelse.

Hva og når skal jeg betale hvis jeg kjøper?

Ved kontraktsinngåelse og selgers bekreftelse på igangsettelse skal det innbetales 10% av kjøpesummen som en sikkerhet for handelen. Dette er ett beløp som innbetales til meglers klientkonto slik at disse er sikret. Resterende del av kjøpesum + eventuelle kostnader til oppgraderinger innbetales ved overtagelse.

HAR DU ANDRE SPØRSMÅL, ELLER ØNSKER DU Å SE LEDIGE BOLIGER?